Her şey eşimin "Tatlım ya,madem bayramda Yalova'da kalamayacağız,annemin baklavasına hasret kalacağım,bana baklava yapar mısın? demesiyle başladı...


Neee baklava mı!!! Baklava yahu bu pilav,makarna değil ki şıppadanak yapayım...Kocacığım sağ olsun çok anlayışlıdır.Ben ne zaman "Ne yemek yapayım?" desem, "Kafana göre takıl,evde ne varsa,kolayına ne geliyorsa." der.Bende her seferinde "Ama bana hiç yardımcı olmuyorsun." derim.Sen misin diyen!Adamcağızın 5,5 yıl boyunca sesi çıkmazsa,çıkınca tam çıkar işte böyle."Ay yok ben uğraşamam,benim kollarım osteopenik,ağrı girer o kadar oklava ile haşır neşir olursam." dedim ama içim fena oldu tabi.Ay sanki neymiş yani şu baklava, abarattığın şeye bak,bir çok insan yapabildiğine göre sende yaparsın.








Bayramda malum mevzu sebebi ile Lina'yı göremeyecek olan dedesi ve babaannesi bize ziyarete geldiler.Bende fırsat bu fırsat sevgili annemden (kayınvalidem) baklava yapmayı öğreneyim dedim.Kendisi harika baklava açar..Yaptık yapmasına da ben açarken kadıncağıza fenalık gelecekti.Zira eli alışık pıt pıt açıyor hamuru ben on saatte bir yufka çıkarıyorum...Neyse gelelim nasıl yaptığımıza..

Gittik malzemeleri aldık.İşte klasik un,şeker,nişasta vs.Bu her katı ayrı ayrı açılan oklava baklavası değilde merdane baklavası yapmaya karar verdik.Bunu yaparken yine her katı ayrı ayrı açıyorsun ama minik minik sonra onları birleştirip bir büyük yufka elde ediyorsun ortalama 5 adet büyük yufka çıkıyor.Bu büyük yufkalarda 5 minik bezenin açılmış hali..



Detaylı anlatıma geçersek:

Malzemeler 

Hamur İçin,

Ort. 4 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 çay kaşığı limon yada sirke
Hamurların yapışmaması için Buğday nişastası


Şerbet için ,

5 bardak su
3,5 bardak şeker
Kaynamaya yakın 4-5 damla limon sıkılıyor

Üzeri için,

250-300 g tereyağ 


Yapılışı:

Sıvı malzemeleri karıştırıp içine yavaş yavaş unumuzu ilave ediyoruz ben aldığı kadar un muhabbetini sevmediğim için unu koyarken ölçtüm,keşke tüm tarif yapanlar böyle yapsa.Neyse gelelim mevzumuza..Sıvı malzemeler ile devamı için tık tık 

MARI themes

Blogger tarafından desteklenmektedir.