Bayramda malum mevzu sebebi ile Lina'yı göremeyecek olan dedesi ve babaannesi bize ziyarete geldiler.Bende fırsat bu fırsat sevgili annemden (kayınvalidem) baklava yapmayı öğreneyim dedim.Kendisi harika baklava açar..Yaptık yapmasına da ben açarken kadıncağıza fenalık gelecekti.Zira eli alışık pıt pıt açıyor hamuru ben on saatte bir yufka çıkarıyorum...Neyse gelelim nasıl yaptığımıza..
Gittik malzemeleri aldık.İşte klasik un,şeker,nişasta vs.Bu her katı ayrı ayrı açılan oklava baklavası değilde merdane baklavası yapmaya karar verdik.Bunu yaparken yine her katı ayrı ayrı açıyorsun ama minik minik sonra onları birleştirip bir büyük yufka elde ediyorsun ortalama 5 adet büyük yufka çıkıyor.Bu büyük yufkalarda 5 minik bezenin açılmış hali..
Detaylı anlatıma geçersek:
Malzemeler
Hamur İçin,
Ort. 4 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 çay kaşığı limon yada sirke
Hamurların yapışmaması için Buğday nişastası
Şerbet için ,
5 bardak su
3,5 bardak şeker
Kaynamaya yakın 4-5 damla limon sıkılıyor
Üzeri için,
250-300 g tereyağ
Yapılışı:
Sıvı malzemeleri karıştırıp içine yavaş yavaş unumuzu ilave ediyoruz ben aldığı kadar un muhabbetini sevmediğim için unu koyarken ölçtüm,keşke tüm tarif yapanlar böyle yapsa.Neyse gelelim mevzumuza..Sıvı malzemeler ile devamı için tık tık
ev yapımı gibisi varmı.. emeklerinize sağlık...
YanıtlaSilsevgilerimle...
Wow, your blog is wonderful, you are a marvelous cooking. Kisses from http://redecoratelg.blogspot.com.es/
YanıtlaSilBaclava cake is always wellcomed as dessert even here,in Romania and it's great you are acostumed to do it home.It looks delicious,but I don't know with what cream you've served it?I invite you to my blog too!
YanıtlaSilThat looks so tasty!!
YanıtlaSilSelam..
YanıtlaSilZiyaretiniz sayesinde ben de sizi keşfetmiş oldum :)
Baklava ve anlatım şahane..
En kısa zamanda denemeli.
Ellerinize sağlık, sevgiler...
güzel görünüyor. elinize sağlık.
YanıtlaSil