MUZLU ve ÇİKOLATA SOSLU CHEESECAKE (PİŞMEDEN)

Geçenlerde bu cheesecake'in çileklisini yapmıştım. Dün gelecek misafirim içinde muzlu ve çikolata soslusunu denedim. Fakat kremasına portakal kabuğu rendesi de ilave ettim. Miss gibi portakal aroması versin diye. Biz çok ama çok beğendik. Tadı, kıvamı her şeyiyle mükemmeldi. Dr Oetkerin harika bir ürünü bu. Pişirmeden hemen yapabiliyorsunuz cheesecakenizi. Ben bayıldım vallahi. Buradan bloğum aracılığıyla Dr Oetker'e teşekkürlerimi gönderiyorum. Bir cheesecake canavarı olarak çok harika bir ürün hazırlamışlar gerçekten.
Haydi geçelim bu enfessss tarife......


Malzemeler:
2 pkt yulaflı bisküvi
50 gr tereyağı,
3 çorba kaşığı süt,

Ara kreması için:
1 pşt hazır cheesecake yap,
2,5 su bardağı soğuk süt,
150 gr yoğurt,
1 portakal kabuğu rendesi,
1 adet muz

Çikolata sosu için:
1,5 su bardağı süt,
2 tatlı kaşığı mısır nişastası, (tepeleme)
3 tatlı kaşığı kakao,
4 çorba kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığı tereyağı,
40 gr bitter çikolata (yarım pkt)

Dekor için: 
Çikolata rendesi


Yapılışı:
Öncelikle tabanı hazırlayalım. Bisküvileri robottan kum gibi olana kadar geçirelim. Çukur bir kabın içine alalım. Erimiş tereyağı ve süt ilave edip elimizle yoğuralım. 22-26 cm çapındaki kelepçeli kalıbın içine bastıra bastıra eşit bir şekilde döşeyelim. Buzdolabında bekletelim.
Ara kreması için ise işimiz çok kolay. Bir kabın içine cheesecake yap poşetinin tamamını boşaltalım. Üzerine soğuk sütü ilave edip 2 dk mikserle çırpalım. Daha sonra yoğurdu ekleyip 1 dk daha çırpalım. İçine rendenin ince tarafıyla rendelediğimiz portakal kabuğunu ekleyip karıştıralım. Buzdolabında kalıbımızı çıkartalım. Üzerine kremayı spatül yardımıyla eşit olarak yayalım. Kenarlarını düzeltelim. Muzu halka şeklinde ince ince dilimleyip kremanın üzerine dizelim. Buzdolabında bekletelim.
Son olarak çikolata sosu için sos tenceresine süt, nişasta, kakao ve şekeri alıp karıştıralım. Ocakta kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp tereyağını ve çikolatayı ilave edelim. Karıştırarak eritelim. Ilıyınca muzların üzerine dökelim.
Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. 
Renkli şekerlemelerle, damla çikolatayla, hindistan ceviziyle ya da benim yaptığım gibi evdeki fındıklı çikolatayı rendeleyerek değişik şekilde süsleyebilirsiniz. 
Sizin yaratıcılığınıza ve elinizde bulunan malzemeyle alakalı:)))))
Üzerini de dekorladıktan sonra buzdolabında 3-4 saat hatta vaktiniz varsa 1 gece bekletmenizi tavsiye ediyorum. 
Afiyet Olsun...


NOT: Bloğuma da beklerim. fatoscatadlar.blogspot.com
Sevgiler...